Teun van den Elzen uit Uden is de winnaar van de juryprijs van de Comedy Talent Award 2019, de grootste wedstrijd in Nederland die zich uitsluitend richt op stand-up comedy. Van den Elzen wist moeiteloos de jury te overtuigen met grappen over Brabant en biseksualiteit.

De jury was ook lovend over een serie grappen van Van den Elzen die moeiteloos een humoristische verbinding wisten te vinden tussen banale zaken als de manier waarop homoseksuelen de liefde bedrijven en de zin en onzin van religie. Van den Elzen is 25 jaar en woont tegenwoordig in Amsterdam, maar is geboren en getogen Udenaar.

Teun van den Elzen

Winnaar van de publieksprijs werd de 50-jarige Odette van der Molen met grappen vol zelfspot over de manier waarop haar leeftijd invloed had op haar datingleven. Ook gebruikte ze het feit dat ze in Amsterdam woont handig in een levensechte imitatie van een Amsterdams viswijf. (De geur van oude jenever kwam er bijna vanaf.)

Odette van der Molen

Van den Elzen en Van der Molen winnen een speelplek op het Utrecht International Comedy Festival (UICF) op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart in TivoliVredenburg, Het UICF is het grootste stand-up comedyfestival van Nederland met dit jaar meer dan 50 (inter)nationale comedians, waaronder absurdist Paul Currie (de favoriete comedian van Stewart Lee), Palme d’Or-winnaar Dave Johns en de Utrechtse comedyheld Anuar.

Aan de finale van de Comedy Talent Award deden zeven mensen mee: Thomas van Hees, Jon Mouter, Mikaela Burch, Ghislaine van der Nat, Odette van der Molen, Teun van den Elzen en Thom Elsenaar

Deelnemers finale CTA2019: Thomas van Hees , Jon Mouter, Mikaela Burch, Ghislaine van der Nat, Odette van der Molen, Teun van den Elzen en Thom Elsenaar

De jury van de finale van de Comedy Talent Award 2019 bestond uit professionele stand-up comedian Pieter van Breevoort, comedy-promotor Olmo van Kranen (van KAF in Almere en comedy- en cabaret-impressario Willem Overgaag.

Van den Elzen en Van der Molen wonnen een speelplek op het Utrecht International Comedy Festival op 8 en 9 maart (én bloemen én een beker)

ZES JAAR
De Comedy Talent Award (CTA) is in zes jaar tijd uitgegroeid tot de meest toonaangevende competitie voor beginnende stand-up comedians. Professionele artiesten als Marco Lopes, Vincent Voeten, Oscar Arnold, Tobi Kooiman en Pieter van Breevoort gebruikten de wedstrijd als springplank naar een carrière in de comedy.

COMEDYHUIS CLUB
De CTA vindt plaats in de knuste comedy club van Nederland: de Comedyhuis Club aan de Oudegracht 36 in Utrecht. In de Comedyhuis Club kunnen humorliefhebbers drie keer in de week terecht voor een dosis comedy, met op dinsdag een open mic met nieuwe grappen en op vrijdag en zaterdag shows met de beste comedians.

Categorieën: Nieuws