De Comedy Talent Award (CTA) 2020 heeft als doel om het nieuwe comedytalent uit België en Nederland te ontdekken en is een wedstrijd voor beginnende en enigszins gevorderde stand-up comedians die woonachtig zijn in Nederland en België.

 1. De Comedy Talent Award (CTA) 2021 heeft als doel om het nieuwe comedytalent uit België en Nederland te ontdekken en is een wedstrijd voor beginnende en enigszins gevorderde stand-up comedians die woonachtig zijn in Nederland en België.
 2. De organisatie van de CTA 2021 is in handen van Stichting UICF en haar partners.
 3. Inschrijven voor de CTA 2021 kan via de website http://www.comedytalentaward.nl/ en is mogelijk tot en met zondag 11 oktober 2020.
 4. Deelname aan de CTA 2021 is gratis.
 5. De tien voorrondes van de CTA 2021 zullen plaatsvinden in de Kargadoor te Utrecht op maandagavonden in oktober, november en december 2020, te weten te weten 19 en 26 oktober, 2, 9, 16, 23 en 30 november en 7, 14 en 21 december.
 6. Elke deelnemer kan bij aanmelding aangeven op welke datum hij/zij aan de voorronde mee wil doen, zo lang voor deze datum het maximum van 16 deelnemers niet is bereikt.
 7. Er geldt geen maximum voor het aantal deelnemers dat zich kan inschrijven. Wanneer er zo veel inschrijvingen zijn dat het maximaal aantal deelnemers (16) per voorronde wordt bereikt voor elk van de tien voorrondes, heeft de organisatie het recht om extra voorrondes uit te schrijven of het maximumaantal deelnemers per voorronde te verhogen.
 8. Er geldt een minimumaantal van twaalf deelnemers per voorronde. Wanneer zich na 11 oktober 2020 voor een voorronde zich minder dan twaalf deelnemers hebben ingeschreven, heeft de organisatie het recht om deze voorronde te laten vervallen en de deelnemers in te delen bij andere voorrondes.
 9. De organisatie behoudt zich het recht voor om inschrijvingen te weigeren.
 10. Wie zich heeft aangemeld voor een voorronde wordt geacht deze ook te spelen. Wie zonder zich af te melden niet meedoet aan de aan hem/haar toegewezen voorronde wordt voor een jaar uitgesloten van deelname aan de CTA, waarbij afmelding minimaal 48 uur van tevoren dient te geschieden.
 11. De deelnemers aan de voorronde mogen elk maximaal 5 minuten spelen.
 12. Bij tien voorrondes plaatsen drie deelnemers zich per voorronde voor de halve finale. Deze drie deelnemers worden gekozen door het publiek.
 13. Bij tien voorrondes worden zes kwartfinaleplaatsen toegekend aan de deelnemers die als vierde zijn geëindigd in hun voorronde en tijdens hun voorronde-avond procentueel de meeste stemmen kregen.
 14. De kwartfinales van de CTA 2021 vinden plaats in de Kargadoor te Utrecht op maandag 4, maandag 11 en maandag 18 januari 2021. Per kwartfinale zullen twaalf deelnemers worden ingedeeld die ieder maximaal 6 minuten mogen spelen.
 15. Per kwartfinale plaatsen vijf deelnemers zich voor de halve finale. Deze vijf deelnemers worden gekozen door het publiek.
 16. Bij drie kwartfinales wordt één halvefinaleplaats toegekend aan een deelnemer die als zesde is geëindigd in zijn of haar kwartfinale en tijdens deze avond procentueel de meeste stemmen kreeg.
 17. De deelnemers aan de halve finale krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan een comedyworkshop in Utrecht op zondag 24 januari 2021. De deelname hieraan is gratis en niet verplicht, maar wordt door de organisatie wel nadrukkelijk aanbevolen.
 18. De halve finales van de CTA 2021 vinden plaats in de Stadsschouwburg te Utrecht op dinsdag 2 februari en woensdag 3 januari 2021. Per halve finale zullen acht deelnemers worden ingedeeld die ieder maximaal 8 minuten mogen spelen.
 19. Per halve finale plaatsen drie deelnemers zich voor de finale. De eerste finalist wordt gekozen door het publiek. De tweede en derde finalist wordt aangewezen door de jury. Indien de jury dezelfde finalist kiest als het publiek, bepaalt de jury ook wie de derde finalist wordt.
 20. Deelnemers aan de CTA 2021 verplichten zich om de finale te spelen indien zij zich hiervoor kwalificeren.
 21. De deelnemers aan de finale krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan een comedyworkshop op zondag 7 februari 2021.
 22. De finale van de CTA 2021 vindt plaats op vrijdag 19 februari 2021 in Cloud9 in TivoliVredenburg. Finalisten mogen ieder maximaal 10 minuten spelen.
 23. In de finale wordt er een juryprijs en een publieksprijs toegekend. Deze prijzen kunnen door dezelfde deelnemer worden gewonnen.
 24. De winnaar van de juryprijs ontvangt een bedrag van 500,00 euro in de vorm een persoonlijk ontwikkelingsbudget, wat hij/zij mag besteden aan regie en/of coaching bij door het UICF goedgekeurde partijen.
 25. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een bedrag van 500,00 euro in de vorm een persoonlijk ontwikkelingsbudget, wat hij/zij mag besteden aan regie en/of coaching bij door het UICF goedgekeurde partijen.
 26. De winnaar van de juryprijs en de winnaar van de publieksprijs van de CTA 2021 zullen worden ingedeeld voor optredens op 5 en 6 maart tijdens het Utrecht International Comedy Festival 2021. Deelname aan dit festival is verplicht.
 27. Indien de juryprijs en de publieksprijs door dezelfde persoon worden gewonnen, zal degene met de op een na meeste publieksstemmen ook worden ingedeeld voor optredens op 5 en 6 maart tijdens het Utrecht International Comedy Festival. Deelname aan dit festival is verplicht.
 28. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie.

Voor reglement als PDF-bestand: klik hier (.pdf).

Categorieën: Nieuws