De Comedy Talent Award (CTA) 2020 heeft als doel om het nieuwe comedytalent uit België en Nederland te ontdekken en is een wedstrijd voor beginnende en enigszins gevorderde stand-up comedians die woonachtig zijn in Nederland en België.

 1. De organisatie van de CTA 2020 is in handen van Stichting UICF en haar partners.
 2. Inschrijven voor de CTA 2020 kan via de website http://www.comedytalentaward.nl en is mogelijk tot en met zondag 13 oktober 2019.
 3. Deelname aan de CTA 2020 is gratis.
 4. De voorrondes van de CTA 2020 zullen plaatsvinden in De Kargadoor te Utrecht op maandagavonden in oktober, november en december 2019, te weten te weten: 28 oktober, 4, 11, 18 en 25 november en 2, 9 en 16 december.
 5. Elke deelnemer kan bij aanmelding aangeven op welke datum hij/zij aan de voorronde mee wil doen, zo lang voor deze datum het maximum van 16 deelnemers niet is bereikt.
 6. Er geldt geen maximum voor het aantal deelnemers dat zich kan inschrijven. Indien er zo veel inschrijvingen zijn dat het maximaal aantal deelnemers (16) per voorronde wordt bereikt voor elk van de 8 voorrondes, heeft de organisatie het recht om extra voorrondes uit te schrijven of het maximumaantal deelnemers per voorronde te verhogen.
 7. Er geldt een minimumaantal van 12 deelnemers per voorronde. Indien zich na 13 oktober 2019 voor een voorronde zich minder dan 12 deelnemers hebben ingeschreven, heeft de organisatie het recht om deze voorronde te laten vervallen en de deelnemers in te delen bij andere voorrondes.
 8. De organisatie behoudt zich het recht voor om inschrijvingen te weigeren.
 9. Wie zich heeft aangemeld voor een voorronde wordt geacht deze ook te spelen. Wie zonder zich af te melden niet meedoet aan de aan hem/haar toegewezen voorronde wordt voor een jaar uitgesloten van deelname aan de CTA, waarbij afmelding minimaal 24 uur van tevoren dient te geschieden.
 10. De deelnemers aan de voorronde krijgen elk 5 minuten voor hun act.
 11. Bij acht voorrondes plaatsen twee deelnemers zich per voorronde voor de halve finale. Deze twee deelnemers worden gekozen door het publiek.
 12. Bij acht voorrondes worden twee halve finaleplaatsen toegekend aan de deelnemers die als derde zijn geëindigd in hun voorronde en tijdens hun voorronde-avond procentueel de meeste stemmen kregen.
 13. De deelnemers aan de halve finale krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan een comedyworkshop in Utrecht op zondag 12 januari 2020. De deelname hieraan is gratis en niet verplicht, maar wordt door de organisatie wel nadrukkelijk aanbevolen.
 14. De halve finales van de CTA 2020 vinden plaats in de Kargadoor te Utrecht op donderdag 23 januari, vrijdag 24 januari en zaterdag 25 januari 2020. Per halve finale zullen zes deelnemers worden ingedeeld die ieder maximaal 8 minuten mogen spelen.
 15. Per halve finale plaatsen twee deelnemers zich voor de finale. De eerste finalist wordt gekozen door het publiek. De tweede finalist wordt aangewezen door de jury. Indien de jury dezelfde finalist kiest als het publiek, bepaalt de jury ook wie de tweede finalist wordt.
 16. Deelnemers aan de CTA 2020 verplichten zich om de finale te spelen indien zij zich hiervoor kwalificeren.
 17. De deelnemers aan de finale krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan een workshopweekend in de Kargadoor te Utrecht op zaterdag 1 en zondag 2 februari 2020. De deelname hieraan is gratis en verplicht.
 18. De finale van de CTA 2020 vindt plaats op vrijdag 7 februari 2020 in Cloud9 in TivoliVredenburg. Finalisten mogen ieder maximaal 10 minuten spelen.
 19. In de finale wordt er een juryprijs en een publieksprijs toegekend. Deze prijzen kunnen door dezelfde deelnemer worden gewonnen.
 20. De winnaar van de juryprijs ontvangt een bedrag van 500,00 euro in de vorm een persoonlijk ontwikkelingsbudget, wat hij/zij mag besteden aan regie en/of coaching bij door het UICF goedgekeurde partijen.
 21. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een bedrag van 500,00 euro in de vorm een persoonlijk ontwikkelingsbudget, wat hij/zij mag besteden aan regie en/of coaching bij door het UICF goedgekeurde partijen.
 22. De winnaar van de juryprijs en de winnaar van de publieksprijs van de CTA 2020 zullen worden ingedeeld voor optredens op 8 en 9 maart tijdens het Utrecht International Comedy Festival. Deelname aan dit festival is verplicht.
 23. Indien de juryprijs en de publieksprijs door dezelfde persoon worden gewonnen, zal degene met de op een na meeste publieksstemmen ook worden ingedeeld voor optredens op 8 en 9 maart tijdens het Utrecht International Comedy Festival. Deelname aan dit festival is verplicht.
 24. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie.

Voor reglement als PDF-bestand: klik hier (.pdf).

De Comedy Talent Award is de grootste stand-up comedywedstrijd van Nederland.

Categorieën: Nieuws