Een recordaantal van meer dan 128 (!) aanstormende comedytalenten probeert dit jaar in Utrecht tijdens de audities van de Comedy Talent Award in Utrecht een plekje te veroveren in de finale van deze talentenwedstrijd voor comedians. De finale is dit jaar voor het in TivoliVredenburg. Optreden op het podium van de Cloud Nine van TivoliVredenburg is bovendien niet de enige prijs: de winnaar van de jury en de publieksprijs gaan met zijn tweetjes spelen op het Utrecht International Comedy Festival op 6 en 7 maart 2020.

De CTA is de grootste comedy- en cabaretwedstrijd van Nederland met een ongehoord groot deelnemersveld. De CTA is al jaren de leukste wedstrijd vanwege de unieke audities, waarin elke deelnemer 5 minuten krijgt om stemmen in de zaal te winnen. Omdat er elke auditie 16 (!) mensen optreden, ontstaat elke keer een geweldig hectische, wervelende, absurde en vooral hilarische avond. Precies hoe wij stand-up comedy het liefste zien dus!

Op maandag 28 oktober begint het CTA met de eerste van de acht audities. Tijdens de audities gaan elke avond twee mensen door naar de halve finale. Zij worden door het publiek gekozen met ons gepatenteerde systeem waarbij elk publiekslid op drie artiesten moet stemmen. Zo zorgt het CTA ervoor dat de deelnemers die de meeste mensen meenemen niet gegarandeerd de volgende ronde halen.

STAND-UP COMEDY VERBETEREN
De CTA-deelnemers die de halve finale halen, gaan een intens traject in waarin er samen met ervaren comedians aan hun act wordt gewerkt. Zo worden ze klaargestoomd voor de halve finale en uiteindelijk zelfs misschien de finale. De CTA zorgt er zo op directe wijze voor dat het stand-up comedy niveau in Nederland ietsje beter wordt.

WAT IS DE CTA?

De Comedy Talent Award (CTA) is in zeven jaar tijd uitgegroeid tot de meest toonaangevende competitie voor beginnende comedians. Professionele artiesten als Marco Lopes, Vincent Voeten, Oscar Arnold, Tobi Kooiman, Odette van der Molen, Pieter van Breevoort en Teun van den Elzen gebruikten de wedstrijd als springplank naar een carrière in de comedy.

UICF
De beste twee comedians in de finale winnen een speelplek op het Utrecht International Comedy Festival (UICF) op 6 en 7 maart 2020 in TivoliVredenburg. Dit is het grootste stand-up comedyfestival van de Benelux. Het UICF organiseert de Comedy Talent Award om talentvolle comedians te helpen door te breken naar een professioneel niveau.

COMEDYHUIS CLUB
De CTA vindt plaats in de knuste comedy club van Nederland: de Comedyhuis Club in De Kargadoor (Oudegracht 36) in Utrecht. In de Comedyhuis Club kunnen humorliefhebbers drie keer per week terecht voor comedy, met op dinsdag een open mic met nieuwe grappen en op vrijdag en zaterdag shows met de beste comedians.

TICKETS
Tickets voor de audities van de CTA zijn maar 10 euro en voor de (halve) finales 15 euro. Klik hier.

DATA CTA2020

Audities
Locatie: Comedyhuis Club
(De Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht)

Maandag 28 oktober 2019 – Auditie #1
FB-event / Tickets

Maandag 4 november 2019 – Auditie #2
FB-event / Tickets

Maandag 11 november 2019 – Auditie #3
FB-event / Tickets

Maandag 18 november 2019 – Auditie #4
FB-event / Tickets

Maandag 25 november 2019 – Auditie #5
FB-event / Tickets

Maandag 2 december 2019 – Auditie #6
FB-event / Tickets

Maandag 9 december 2019 – Auditie #7
FB-event / Tickets

Maandag 16 december 2019 – Auditie #8
FB-event / Tickets

Workshop deelnemers halve finale
Locatie: TBD
Datum: zondag 24 januari 2021

Halve finales
Locatie: Stadsschouwburg Utrecht
(Lucasbolwerk 24, 3512 EJ, Utrecht)

Dinsdag 2 februari 2021 – Halve finale #1

Woensdag 3 februari 2021 – Halve finale #2

Workshops deelnemers finale
Locatie: Comedyhuis Club
(De Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht)

Zondag 7 februari 2021

Finale
Locatie: TivoliVredenburg
(Vredenburgkade 11, Utrecht)

Vrijdag 19 februari 2021

Categorieën: Nieuws