Stand-up comedy-talenten in Nederland en België moeten snel in actie komen want de Comedy Talent Award 2020 heeft vandaag de inschrijving geopend.

De Comedy Talent Award (CTA) is de grootste talentenwedstrijd van de Benelux die specifiek gericht is op stand-up comedy. Alle audities en (halve) finales van de CTA zijn in Utrecht omdat de wedstrijd georganiseerd wordt door het Utrecht International Comedy Festival, het enige comedyfestival van Nederland.

De winnaars van de publieks- en juryprijs van de CTA winnen een plekje op dit toonaangevende festival en treden daar op tussen de crème-de-la-crème van de (inter)nationale comedywereld. Inschrijven kan op www.comedytalentward.nl.

Speciaal aan de CTA is dit jaar dat de finale in TivoliVredenburg gehouden wordt. Bovendien gaat het hier om de meest omvangrijke wedstrijd van het land: dit jaar zullen naar verwachting rond de 100 beginnende comedians meedoen aan de audities. In de audities moeten de deelnemers in 5 minuten het publiek zien te overtuigen dat ze een plek in de halve finale verdienen.

De beginnende comedians die meedoen aan de CTA en die de halve finale halen, gaan samen met professionele comedians aan hun act werken. Zo worden ze klaargestoomd voor de halve finale en uiteindelijk misschien zelfs wel de finale. De CTA en het UICF zorgen er zo voor dat het stand-up comedy niveau in Nederland nog beter wordt.

De beste twee comedians in de finale winnen een speelplek op het Utrecht International Comedy Festival (UICF) op 6 en 7 maart 2020 in TivoliVredenburg. Oud-CTA-winnaars als Marco Lopes, Odette van der Molen, Tobi Kooiman, Stefan Hendrikx en Teun van den Elzen zijn inmiddels professionele comedians die regelmatig in het land optreden.

Comedy Talent Award 2020
Overzicht van data audities/halve finales/finale

Audities

Locatie: Comedyhuis Club (De Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht) 

Maandag 28 oktober 2020 – Auditie #1 – FB-event
Maandag 4 november 2019 – Auditie #2 – FB-event
Maandag 11 november 2019 – Auditie #3 – FB-event
Maandag 18 november 2019 – Auditie #4 – FB-event
Maandag 25 november 2019 – Auditie #5 – FB-event
Maandag 2 december 2019 – Auditie #6 – FB-event
Maandag 9 december 2019 – Auditie #7 – FB-event
Maandag 16 december 2019 – Auditie #8 – FB-event

Halve finales
Locatie: Comedyhuis Club (De Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht)

Donderdag 23 januari 2020 – Halve finale #1 – FB-event
Vrijdag 24 januari 2020  – Halve finale #2 – FB-event
Zaterdag 25 januari 2020  – Halve finale #3 – FB-event

Finale
Locatie: TivoliVredenburg (Vredenburgkade 11, Utrecht)

Vrijdag 7 februari 2020 – Finale Comedy Talent Award in TivoliVredenburg – FB-event

Inschrijven voor de CTA? Dat gaat via het inschrijfformulier op de voorpagina van deze website (klik hier). Meer weten over de regels van de CTA? Check onze reglementen door hier te klikken.

Alle finalisten van de Comedy Talent Award zullen dit jaar optreden in TivoliVredenburg. De winnaars komen langs op het UICF op 6 en 7 maart 2020.
Alle finalisten van de Comedy Talent Award zullen dit jaar optreden in TivoliVredenburg. De winnaars komen langs op het UICF op 6 en 7 maart 2020.
Categorieën: Nieuws