Meer dan 95 (!) aanstormende comedytalenten proberen dit jaar in Utrecht tijdens de Comedy Talent Award (CTA) een plekje te verdienen op het Utrecht International Comedy Festival op 8 en 9 maart 2019. De CTA is daarmee de grootste comedy- en cabaretwedstrijd van Nederland. En de CTA was al jaren de leukste wedstrijd vanwege het unieke ‘Battle Royale’-concept van de audities, waarin elke deelnemer maar 5 minuten krijgt om stemmen in de zaal te winnen. Omdat er elke auditie 16 (!) mensen optreden, ontstaat elke keer een geweldig hectische, wervelende, absurde en vooral hilarische avond. Precies hoe wij stand-up comedy het liefste zien dus!

Op maandag 12 november begint het CTA met de eerste van de zes audities. Tijdens de audities gaan elke avond 2 mensen door naar de halve finale. Zij worden door het publiek gekozen met ons gepatenteerde systeem waarbij elk publiekslid op 3 artiesten moet stemmen. Zo zorgt het CTA ervoor dat de deelnemers die de meeste mensen meenemen niet gegarandeerd de volgende ronde halen.

INTENS TRAJECT
De beginnende comedians die meedoen aan de CTA die de halve finale halen, gaan een intens traject in waarin er samen met ervaren comedians aan hun act wordt gewerkt. Zo worden ze klaargestoomd voor de halve finale en uiteindelijk zelfs misschien de finale. De CTA zorgt er zo op directe wijze voor dat het stand-up comedy niveau in Nederland ietsje beter wordt.

SPEELPLEK OP FESTIVAL
De beste twee comedians in de finale winnen een speelplek op het Utrecht International Comedy Festival (UICF) op 8 en 9 maart 2019 in TivoliVredenburg. Het UICF organiseert de Comedy Talent Award elk jaar om talentvolle comedians te helpen door te breken naar een professioneel niveau. Zo maakt het UICF stand-up comedy in Nederland nóg beter.

TICKETS
Tickets voor de audities van de CTA zijn maar 10 euro en voor de (halve) finales 15 euro.

Categorieën: Nieuws